Az Új Germán Orvostudomány éve (2006)

Az Új Germán Orvostudomány éve (2006)></a>
       <div class=
 • 2014. Március 21.
 • 0 hozzászólás

Ismertető

Dr. med. mag. theol. Ryke Geerd Hamertől.

Fordította: Dr. Mátyás Gyöngyi, Alexander Matéz, Barnai Roberto

(ujmedicina@yahoo.de; +36 20 34-111-99 www.ujmedicina.info)

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 2

 

Bevezető az ismertetőhöz

 

Kedves Barátaim, mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves kollégák!

Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy ismertessem Önökkel a legcsodálatosabb isteni ajándékot, amivel

az Istenek az Embereket valaha is megörvendeztették.

Ugyan meghívást kaptam a madridi kongresszusra, de jelen pillanatban Franciaországban börtönben ülök,

„Az Új Germán Orvostudományra és alkalmazására való fellázítás” miatt. Így hangzik szó szerint a vád és

az elítélésem indoklása. Nyolc és fél hónap vizsgálati fogság után 1 nappal a 70. születésnapom után először, végre lehetséges a fogvatartás jogosságának a felülvizsgálata. Már 1986-ban elvették tőlem az orvosi praktizálás jogát, szó szerint a következő ítélettel: „Nem tagadja le esküvel a rák vastörvényét és nem tér meg a hagyományos orvostudományhoz”. (Figyelem! 2006. február 16-án Dr. Hamert végre szabadon engedték!)

25 éve űznek, fenyegetnek, üldöznek és már másodszor vetettek börtönbe, jóllehet semmi bűnt

nem követtem el - azon kívül, hogy ezt a csodálatos Új Orvostudományt az 5 biológiai természettörvénnyel, amelyek tulajdonképpen már évmilliók óta fennálnak, és mindig is lesznek – újra felfedeztem. Ez az én összes bűntettem!

Most, hogy ezt az Új Orvostudományt önöknek bemutatom, tudniuk kell, hogy ez tulajdonképpen

"be van tiltva", jóllehet immár 30 felülvizsgálat révén orvosok és professzorok sokasága elismert,

bizonyított és hitelesen dokumentált - de 20 éve nyilvánvalóan - csak zsidó orvosoknak és gyógyászoknak

szabad használniuk! Figyelmeztettem tehát önöket az igazságra!

A kongresszusunkat alternatív orvoslásnak hívják, amit én barátságosan csak alter-naív orvoslásnak nevezek. Alternatív orvoslás temészetszerűleg csak addig létezik, amíg az összefüggések igazi felismerése el van nyomva. Mi a helyes és mi nem, azt manapság könnyedén órák vagy napok alatt beigazolható:

eszerint csak egy orvoslás van - a legjobb tudásunk szerint való.

Általánosságban viszont az emberek egy "alternatív (másfajta) orvosi terápiát" értenek alatta.

Ehhez a következőt kell megjegyezni. Az Új Germán Orvostudományban, rögtön látni fogják, hogy az ún. betegségek, amelyeket idáig azoknak ismertünk, tulajdonképpen nem is betegségek, nem létezik olyan,hogy betegség. Ezek csak a természet hasznos biológiai külön programjai. Lényegüket tekintve ezeket nem kell "gyógyítani", hanem nyugodtan hagyni lezajlani, hiszen mindig van valamilyen biológiai értelmük.

Az egész dilemmánk abból származik, hogy Európában 1500 éve tüneti-orvoslást használtunk. Minden fel lett osztva vallásosan „jóindulatúra” és „rosszindulatúra”. A rák rosszindulatú volt, a mikróbák, a láz, kimerültség, minden vélt ún. „betegség-tünet” ellenség volt, és ki kellett irtani – akárcsak a bűnt. Mivel senki sem tudott semmit és okozati gyógymódot sem ismert, létezett kb. 1000 alternatív gyógymód.

Mégis, mikor az anyatermészet – értelmetlen ál-gyógyítási kísérleteink ellenére a gyógyítását elvégezte, - akkor azt elkönyveltük saját „sikerünknek”. Okosnak tartottuk magunkat, mint a varázslóinasok.

Az Új Orvostudomány immáron Új Germán Medicina alábbi ismertetése előtt engedjenek meg nekem egy rövid magyarázatot: Annak, hogy az Új Orvostudományt - Új Germán Medicinának kereszteltem át, egyetlen egy oka volt: miközben az alternatív gyógymódoknak kb. 15 irányzatát szintén Új Orvostudománynak nevezték már el, így az eredeti elnevezést nem lehetett levédeni. Egy új nevet kellett hát találnom. És mivel ezt az Új Orvostudományt Németországban, a költők és gondolkodók, a zeneszerzők, feltalálók és felfedezők népének hazájában fedezték fel, amely ezen felül majdnem minden európai nyelv anyja, Új Germán Medicinának (Orvostudománynak) neveztem el. Mindenesetre ettől kezdve szektázás mellett rám fogták az antiszemitizmust is.

Lássuk tehát az Új Germán Orvostudomány 5 biológiai természettörvényét:

A sárga agytörzs-csoport a konfliktus-aktív fázisban sejtszaporulattal járó tumorokat produkál, majd a gyógyulási fázisban mikobaktériumok (TBC) által leépíti a tumort, amennyiben ezek a DHS (Dirk Hamer Szindróma) kezdetén már rendelkezésre álltak.

A piros nagyagy-csoport a konfliktus-aktív szakaszban a sejtelhalást produkál majd a gyógyulási

szakaszban újra felépíti az elhalást és a fekélyt, duzzanatok és ciszták képződése által.

Az ontogenetikus (egyedfejlődéstől függő) rendszer az orvostudományban, főleg ami a daganatokat illeti, a természettudományban az elemek periódusos rendszerének jelentőségével hasonlítható össze.

Átfogóan leírja az összes mai orvostudomány összefüggését.

(Az alsó görbe azonos a 2. biológiai természettörvény ábrájának görbéjével)

 

 

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 17

 

A negyedik biológiai természettörvény

Előadás

A nálunk uralkodó akadémiai orvoslás, vagy akár az alternatív orvoslás terén is, az ún. betegségek a természet „hibáinak” számítanak, az ún. immunrendszer összeomlásának, egy valamiféle „rosszindulatú” dolognak, ami megpróbálja a szervezetet tönkretenni, és ezért minden rendelkezésre álló eszközzel, egy orvosi-katonai stratégia szerint meg kell támadni és ki kell irtani. Nos, ettől az elképzeléstől a témával való intenzív nézeteltérés 24 éve alatt fényévnyi távolságra kerültem.

Természetesen nem egyszerű, rögtön az első próbálkozás alkalmával megtenni az ugrást a biológiai orvoslási gondolkodás új dimenziójába. Megpróbálok Önöknek, e rövid ismertetőben áttekintő képet adni.

Az Új Germán Medicina (ahogy most nevezik), amit 1981-ben fedeztem fel, egy szigorú természettudomány, amelynek csupán 5 biológiai természettörvénye van (és semmi tudományosfeltételezése), melyekkel immár bármely tetszőleges kórtani eset szigorúan természet-tudományosan reprodukálható. Ezt egyébként 1998. szeptember 8-án és 9-én a szlovákiai Trnava egyetemén demonstrálták és hivatalosan is megerősítették. (http://www.ujmedicina.info/letoltes/TrnavaEgyetem.pdf)

Az Új Germán Medicina az élő szervezet orvos-biológiai összefüggéseit úgy írja le, mint lélek, agy és szerv egységét. A lélek és szerv minden folyamata az agy által kapcsolódik össze és minden vezérlés és szabályozás onnan történik. Az agy szervezetünk kapcsolóközpontja, bioszámítógépe és a lélek a programozó. A bioszámítógép közös „hatáskifejtési” területe a test és a lélek egyaránt, úgy az optimális programozásnál, mint a program valamilyen zavaránál. Ugyanis nem csak arról van szó, hogy a lélek agyat és szervet programoz, hanem arról is, hogy a szerv is képes sérülések esetén az agy és a lélek mintegy automatikus, gyakran nem is tudatosuló (!) programozását elindítani.

Ebben különbözik az Új Germán Orvostudomány alapvetően minden korábbi orvosi irányzattól,különösen az ún. akadémiai orvoslástól.

Az Új Germán Medicina egy megtapasztaláson alapuló természettudomány. Öt biológiai természettörvénye van, amelyek mindig léteztek és mindig is létezni fognak – csupán általam lettek újra felfedezve. Érvényes az emberre, állatra, növényre, még az egysejtű előlényre is – tulajdonképpen az egész világegyetemre. Beleértve az összes ún. betegséget, mert ezek minden esetben csak a természet egy kétszakaszú Értelmes Biológiai Különprogramjának részei (ÉBK).

Eme 5 biológiai természettörvény ismeretének hiánya orvos-klinikai értelemben megakadályozott

bennünket abban, hogy az orvoslást helyesen értelmezzük vagy akár csak egyetlen megbetegedést is helyesen lássunk vagy értelmezzünk, ill. meg tudjuk azt ítélni. Sem a rákot, sem a vele kapcsolatos összefüggéseket nem tudtuk felismerni, mert eleve gyógyíthatatlannak tartottuk, és arra adtuk a fejünket, hogy a rákos megbetegedés tüneteit a szervek szintjén megszüntessük.

Az ún. fertőző betegségek megértésére sem volt egyáltalán lehetőségünk, mivel ezeket nem

gyógyulási szakaszoknak tartottuk, hanem agresszív betegségi szakaszoknak, amelyek során a mikróbák meg akartak benünnket semmisíteni. Figyelmen kívül maradt a törvényszerűség is, miszerint a megbetegedések két szakaszból állnak, mint ahogyan figyelmen kívül maradt a lelki sík, az agyi sík valamint a jobb- és balkezesség jelentősége is. Az epileptikus/epileptoid krízisről, ami az ún. szindrómával együtt a leggyakoribb halálok, már nem is beszélve.

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 4

 

A felismerés és a gyógyítani tudás ezen új lehetőségei a Rák Vastörvényének megértéséből erednek.

Az első természettörvény, és az ún. DHS = Dirk Hamer Szindrómá megértéséből, amelyet akkor neveztem el így, amikor a fiam halála után magam súlyos sokkot szenvedtem el és megbetegedtem hererákban.

Azért Vastörvény a neve, mert ez egy biológiai törvényszerűség. Mint ahogy biológiai törvényszerűség, hogy egy kisbabához kell egy anya meg egy apa; tehát ketten részesek abban, hogy egy új gyermek létrejöhessen. Így az Új Germán Medicinában 5 biológiai természettörvény van, amelyek tulajdonképpen vastörvények.

 

Az 1. természettörvény

A RÁK VASTÖRVÉNYE, amelynek három kritériuma (ismérve) van:

1. kritérium: Minden Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK) egy DHS-sel (Dirk Hamer Szindrómával) indul el, azaz egy váratlan, nagyon súlyos, mélyen lehengerlő és elszigetelődést okozó konfliktusélmény-sokkal, - egyidejűleg három szinten:

1. lelki síkon

2. agyi síkon és a

3. szerv szintjén.

Ez a sportfelvétel azt mutatja, hogy a kapust épp a „rossz lábán” találták el, döbbenten néz a berúgott labda után, amit ő a másik sarokba várt. Hirtelen nem tud leszállni a „rossz lábáról”, nem tud kilépni helytelen reakciójából!

Ez a jellegzetes helyzet a DHS-nél (Dirk Hamer Szindróma).

A DHS egy súlyos, mélyen megrázó, drámai és elszigetelődést okozó konfliktus-sokk, ami a személyt a „rossz lábán” találja el. Ha a személy megoldhatatlannak érzi az eseményt, az agy cselekszik, hogy lehetőségeihez mérten kiegyenlítse a megrázó eseményt. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a váratlan szituációval az egyén egyáltalán meg tudjon birkózni. Ebben a pillanatban bekapcsol egy speciális különprogram, gyakorlatilag szinkronban mindhárom szinten: lelkileg, az agyban és a szervben, és minden megállapítható, látható és mérhető! Ez minden esetben egy megütközés, egy konfliktusélmény, nem éppen sorscsapás vagy elháríthatatlan esemény, amelyen az illető úgysem tudott volna változtatni. Pontosan a DHS után a páciens tartós stresszes állapotban van, azaz hidegek a kezei és lábai, éjjel-nappal a konfliktusán jár az esze és megpróbálkozik megoldani. Éjjelente nem alszik, vagy ha mégis, csak az éjszaka első felében, félórákat. Nincs étvágya, fogy. Ez a megbetegedés első, konfliktus-aktív szakasza.

Tehát a normális konfliktusokkal és problémákkal ellentétben, ezeknél a biológiai konfliktusoknál

azt látjuk, hogy a páciens egy tartós stresszes állapotba kerül, amely egészen konkrét tüneteket okoz, amelyeket nem lehet nem észrevenni.

Ez az állapot akkor változik csak ismét, amikor a páciens a konfliktust megoldotta. Ekkor mélymegnyugvás vesz erőt rajta. Fellélegzik. A léleknek ki kell pihennie magát. A páciens levertnek és fáradtnak érzi magát, de mint aki megmenekült jó étvágya van, a teste forró, gyakran lázas, gyakori a fejfájás is. Újra jól alszik, főként hajnali három után. Ez a második, konfliktusmegoldás utáni szakasz.

Mi emberek képesek vagyunk rengeteg konfliktust elviselni anélkül, hogy ezektől fizikailagmegbetegednénk, de csak akkor, ha van előtte némi időnk felkészülni rájuk.

 

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 5

 

A DHS (Dirk Hamer Szindróma) pillanatában még több minden történhet! Ugyanis ebben a pillanatban kerülnek lefektetésre azok a „sínek", amelyeken a betegség az elkövetkezendőkben tovább gördül. Síneknek nevezzük a DHS-sel összefüggő konfliktust kiegészítő tényezőket, azokat a körülményeket, amelyek abban a pillanatban a DHS-sel társításba kerülnek.

Ugyanis az ember és az állatok is, nemcsak hogy a megjegyezzük legkisebb részleteket is a DHS pillanatában, hanem az ezeket kísérő körülményeket is rögzítjük, akárcsak egy pillanatfelvételnél. Legtöbbször anélkül, hogy ennek tudatában lennénk, beleértve a hangokat, zajokat, szagokat, ízérzeteket,mindeféle érzetet! Ezt a lenyomatot, "mintát" gyakorlatilag egész életünkben megőrizzük. Ha a páciens később újra rákerül egy ilyen "sínre", az a konfliktusba való visszaesést eredményezheti:

De a fő DHS-sínen kívül lehetnek még ún. melléksínek is, tehát olyan kísérő körülmények,

amelyek a személy emlékezetében a DHS pillanatában lényeges dologként rögzültek. Akár 5-6 melléksín is előfordulhat egyidejűleg. Fontos azt is tudni, hogy az ember egy-egy ilyen melléksínről mindig a fő vágányra jut vissza, ezt is szemlélteti a sín elnevezés.

 

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 6

 

Mi ezeket a síneket „betegesnek” érezzük, így aztán beszélünk allergiáról, amivel meg kell

harcolni. Szénanáthát emlegetünk, asztmát, neurodermitiszt, (idegrendszeri zavar következtében kialakuló bőrelváltozás), stb. Ezzel válogatás nélkül teljesen különböző fázisokban lévő konfliktusokat jelölünk meg, a testi és agyi tüneteikkel együtt.

Ha megtaláltuk a DHS-t, minden, a DHS pillanatában rögzült összes sínnel együtt, mosolyogva

nézhetünk rájuk a jövőt illetően. De azt is tudni kell, hogy a tulajdonképpeni konfliktus ezzel még nincs teljesen megoldva.

Példa: Egy fiatal nő az apasági vizsgálat miatt elszenved egy anya-gyermek-gondozási-konfliktust egy terjmirigyrák kíséretében. A beavatkozás során megrémült attól, hogy a gyermeknek ezáltal baja eshetett.

Ezután az egész apasági per e bejáratott sínen fut, jóllehet a gyermek már meg is született, egészségesen.

Minden alkalommal, amikor levél jön az ügyvédtől vagy a bíróságtól, (érzelmileg) újra és újra rákerült erre a sínre, ami serkentette a tejmirigydaganatot.

A DHS tehát nemcsak a mélyen megrázó drámai konfliktus-sokkot foglalja magába, amelyik „a

rossz lábunkat” érte, hanem a konfliktus tartalmát is, ami végül meghatározza Hameri-góc helyét az agyban, és a rákos daganat, a sejtelhalás, vagy a szervi működés kihagyásának a helyét a testben.

De mint ahogy látjuk, a DHS pillanatában még más is történhet! Ugyanis ebben a másodpercben

kerülnek lefektetésre azok a sínek, amelyek azután párhuzamosan „életvonatunk mellett” futnak, vagy amelyen éppen a saját vonatunk fut tovább.

2. kritérium

A biológiai konfliktus a DHS pillanatában meghatározza az Értelmes Biológiai Különprogram(ÉBK) elhelyezkedését az agyban (ez az ún. Hameri-góc), és a szervi elváltozás helyét is, amely a rákos, vagy rákkal egyenértékű megbetegedésben érintett.

Ez azt jelenti: a DHS pillanatában bekapcsol a különprogram (ÉBK) gyakorlatilag mindhárom síkon egyidejűleg: lelki síkon, az agyban és a szervben. Ezt a három szintet azonban csak a megértés kedvéért említjük külön. Azért, hogy tudományos vizsgálódások és kezelés szempontjából dolgozni tudjunk velük.Valójában ezek összefüggő egységet képeznek, amelyet mind a három szinten egyszerre észlelhetünk, ill. jegyezhetünk fel.Viszont minden konfliktusnak van egy pontosan meghatározott tartalma is, amely a DHS másodpercében kerül meghatározásra. A konfliktus tartalma asszociációk, érzet-társítások révén jön létre, ez azt jelenti, akaratlan gondolat-hozzárendelés révén, és legtöbbször az értelmünk szűrőjét megkerülve.

Csak hisszük, hogy gondolkodunk, a valóságban a konfliktus már be is csapódott villámsebesen, mielőtt még egyáltalán gondolkodni kezdenénk.

Ez a váratlan sokk nyomokat hagy az agyban, amelyeket az agyi komputertomográfiás vizsgálat segítségével (CT-felvétellel) fényképezni, dokumentálni tudunk. Ezt a relét (összekapcsolódási pontot) nevezzük Hameri-gócnak. Ez az elnevezés éppen ellenlábasaimtól származik, akikezeket az általam felfedezett jelenséget „fura hámeri gócnak” titulálták.Ezek a Hameri-gócok hasonlóan néznek ki, mint egy céltábla koncentrikus körei, vagy mint a sima víztükörre dobott kő hullámai. Ez azt jelenti, hogy minden konfliktushoz tartozik egy pontosan meghatározott szervi esemény, és egy pontosan meghatározott relé az agyban. Ezeket az elváltozásokat már a DHS pillanatában látni lehet.

Ábra: Jellegzetes céltábla formájú Hameri-góc konfliktus-aktív szakaszban.

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 7

 

Minél nagyobb kiterjedésű a Hameri-góc, annál nagyobb kiterjedésű a tumor vagy a sejtelhalás is a szervben, ill. a sejtek elváltozása. Minél intenzívebb a konfliktus, annál gyorsabban nő a daganat, annál nagyobb lesz a sejtelhalás vagy pl. a csontfelszívódás mértéke a szervben. Annál nagyobb lesz a sejtek elváltozása azoknál a rákfajtáknál, ahol a sejtek osztódásakor a kromoszómák nem kettőződnek meg (ún.nem mitotikus sejtosztódáskor). Ebben a szakaszban keletkezik egy átmeneti agyvelőduzzanat, amely problémákat is okozhat, ha például a konfliktus sokáig tartott, vagy az agyi ödéma (vizenyő) kedvezőtlen helyen van, illetve ha a Hamerigócnak belső, vagy a gócot körülvevő ödémája van. Az ödéma különösen kiterjedhet a szerven, és a vele összeköttetésben lévő Hameri-gócon az agyban, egyidejű vesevezeték folyadékvisszatartási-konfliktussal, amit aztán „a szindrómának” nevezünk. A Hameri-góc az agyban egy ún. térkövetelő folyamat, és azáltal nyer magának teret, hogy megpróbálja a környezetét félrenyomni vagy éppen a környező agyszövetetre nyomást gyakorol. Az agyban mind a két szakasznak (konfliktus-aktív és konfliktus-megoldási szakasznak) természetesen ugyanazon a ponton van a Hameri-góca, mindenesetre különböző állapotokban: A konfliktus-aktív fázisban mindig élesen megjelenő körökkel, valamint a konfliktus megoldási fázisában a Hameri-góc felduzzad, ödémás és sötét árnyalatú. A gyógyulási fázis végén ún. gliaszövet, tehát ártatlan agyi kötőszövet kerül a helyére, a Hameri-góc helyreállítása céljából. Ezek a világos, gliasejtekkel kitöltött Hameri-gócok, amelyek a CT felvételhez jód-kontrasztanyaggal jól megfesthetők, valójában a szervezet helyreállítási folyamata a Hameri-gócnál, vagyis semmi ok az ijedtségre.

Elvben ezek a Hameri-gócok a gyógyulás után ártatlan sebhely, egy lefutott, ún. glia-beágyazódás az ún. glia-gyűrűkkel, amelyeket viszont sajnálatos módon, máig tévesen „agydaganatnak” tartanak, (mint pl. glikóma, astrocitóma, oligodentroglióma, glioblastoma, stb.) - és a páciens legnagyobb kárára – egyszerűen kioperálnak. De mivel az agysejtek a születés után már nem tudnak szaporodni, így igazi agytumorok egyáltalán nem is létezhetnek.

Ábra: Jobb oldali nyíl: Hameri-góc a halántéklebenyben. Szívinfarktus utáni állapot (terület- vagy birtokkonfliktus) Bal oldali nyíl: Herekarcinóma, (veszteségi konfliktus), a jobb oldali herével kapcsolatban már a megoldási fázisban.

A páciens egy földműves, aki fél évvel a felvétel előtt elszenvedett egy DHS -t, amikor az egyetlen fiát súlyos motorbaleset érte. A fiú sokáig feküdt az intenzív osztályon, és a páciens azt hitte, hogy a fia nyomorék lesz. A fiú később felépült. Négy héttel azután, hogy a fiú a gazdaságban újra dolgozni kezdett, az apa szívinfarktust kapott. Szédüléssel, fejfájással, egyensúlyi zavarokkal. Tehát a konfliktus megoldása után kapta az infarktust. A szarvas is elszenved egy biológiai konfliktust, egy terület- v. birtokkonfliktust, szívkoszorúér görccsel (angina pectoris) a konfliktus-aktív szakaszban, amikor egy vetélytársa kiszorítja, vagy elüldözi őt (élet)területéről. Ezzel egyidejűleg szervileg a szív koszorúereinek a fekélyesedése keletkezik, azaz a koszorúerek a fekélyesedés következtében jelentősen kitágulnak, ezáltal képessé válnak a megszokott vérmennyiség akár két- vagy háromszorosát is átpumpálni. A szarvas teljesen bekattant és keresi a megfelelő pillanatot, hogy fiatalabb vetélytársát a területéről ismét kiűzze. Erre a hatalmas (3-4-szeres) teljesítményre azáltal tesz szert, hogy egy biológiai különprogram fut testében. Máskülönben erre nem is lenne képes! Ha a szarvasba nyugtatókat nyomnánk, soha nem tudná visszahódítani a területét, birtokát. Férfiaknál a terület (birtok) megfelel egy saját cégnek, barátnőnek, családnak vagy a munkahelyének. Az embernél több rész-birtokról is szó lehet, tekinthetünk akár egy autót is birtoknak. Az embernél a szívinfarktust csak akkor lehet észrevenni, ha a konfliktus már legalább 3-4 hónapig tartott és ez általánosságban. Azonban halálos kimenetelű, ha a konfliktus már több mint 9 hónapig tartott, és a helyreállítási folyamat kezdetét nem vesszük észre.

 

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 8

 

Egy szívizominfarktus során ez másképpen zajlik (a nagyagy velőállománya). A konfliktus

tartalma: a túlterheltség érzése, ami a konfliktus-akítv szakaszban szívizomelhalással jár együtt, és a gyógyulási fázisban, ill. az epileptoid krízisben, ami a helyreállítási szakaszba való áttérést jelenti, bekövetkezik az epileptikus szívroham, az ún. szívizominfarktus.

3. kritérium

Az Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK) lefutása mind a három szinten tökéletes

szinkronban történik, a DHS-t(l a konfliktus megoldásáig az epieptikus/epileptoid krízissel a gyógyulási szakasz közepén, egészen az egyensúlyi állapotba való visszatérésig!

Ez azt jelenti, hogy e különprogramok lefutása mind a 3 szinten egyidejűleg történik. Ha a konfliktus erősebb, akkor a szerven képződő rák is nagyobb. Ha enyhül a konfliktus, akkor ez mind a három szinten megtörténik. Ha a konfliktus megoldódik, azaz áttérünk a helyreállítási szakaszba, akkor mind a három szinten megoldódott a konfliktus. Ha visszaesés történik, akkor mind a három szinten újra visszaesés történik. A konfliktusmegoldás egy jelentős pont, mivel minden megbetegedésnek megvannak a konkrét gyógyulási tünetei, amelyek csak a konfliktus megoldásával kezdődnek meg. Fantasztikus dolog ez. Ha kikérdezzük a beteget a konfliktusával kapcsolatban, akkor a lelki sík tárul elénk. Ha készíttetünk egy CT-felvételt az agyról, akkor az agyi szintet (vetületet) látjuk. Szervi szinten is egyértelműen megállapítható az elváltozás, mint pl. gyomorfekély, cukorbetegség, bénulás, idegi alapon képződő bőrelváltozások, stb.

A legelbűvölőbb az Új Germán Medicinában az, hogy az agyi CT-felvételről nemcsak a konfliktusbiológiai jellegét ill. tartalmát tudjuk azonnal megállapítani, vagy hogy melyik az érintett szerv, vagy hogy sejtburjánzásról ill. sejtelhalásról van-e szó, hanem azt is ki tudjuk deríteni, hogy a páciens a konfliktusaktív, vagy már a második, konfliktusmegoldás utáni, gyógyulási szakaszban van.

A második természettörvény

A törvény, mely szerint minden Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK) két szakaszból áll, már amennyiben sor kerül a konfliktus megoldására.

Ez a természettörvény az összes eddigi vélt tudásunkat teljesen a feje tetejére állítja, mert az egészorvostudomány által leírt minden megbetegedés valójában két szakaszban zajlik le. Eme összefüggés ismeretének hiánya következtében az orvosi tankönyvekben leírtunk néhány száz „hideg” betegséget és ugyanannyi ún. „meleg” betegséget). A „hideg betegségek” voltak azok, amelyeknél a páciensnek hideg volt a bőre, hidegek voltak a végtagjai, tartós stresszes állapotban voltak, fogytak, alvászavarokkal küszködtek. A „meleg betegségek” voltak azok, amelyeknél a páciens végtagjai melegek, vagy forrók voltak, legtöbbször lázuk volt, jó étvággyal ettek, mégis nagyon fáradékonyak voltak.

A hideg betegségek után következő gyógyulási fázist egyáltalán nem vettük észre, vagy mint

különálló betegséget, félreértelmeztük. Az ún. „meleg betegségeknél” amelyek a konfliktus-aktív fázist követő gyógyulási szakaszt mutatják, ugyanúgy nem vettük észre az azt megelőző hideg fázist, ha mégis, akkor megint külön, félreértelmeztük. Most már tudjuk, hogy kettő így nevezett betegség képez egy külön programot, tehát mindig párosával járnak. Felmerülhet a kérdés, hogy az orvosok miért nem fedezték fel már régen ezeket a törvényszerűségeket, ha ez a kétszakaszú lefolyás olyannyira rendszeres. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a konfliktusoknak csak egy része oldódik meg. Amennyiben a konfliktus megoldása nem lehetséges, a megbetegedés egyszakaszú marad, azaz, a személy konfliktusa megoldatlan, egyre jobban lesoványodik, végül elgyengülésben vagy sorvadásban meghal. Ha becsülettel visszatekintünk, a hagyományos orvostudományban egyetlen „betegséget” sem ismertünk fel helyesen.

 

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 9

A rajz megmutatja, hogyan válik a normális éjjel/nappal-ritmus a DHS következtében egy huzamosabb szimpatikotóniává, ami addig tart, míg a konfliktus megoldásával a test áttér a vagotóniába, a gyógyulási,helyre állítási szakaszba. Ez a folyamatos vagotónia éppen a mélypontján szakad félbe, az ún. epileptikus v. epileptoid krízis (ún. szimpatikotónus-csúcs) által, ami a második, vagotónia szakaszból való kiutat jelenti. (Szimpatikotónia: a szimpatikus idegrendszer túlműködése, a stressz tüneteivel. Vagotónia: a paraszimpatikus v. vágusz idegrendszer túlsúlya, másfajta, szintén igen jellegzetes tünetekkel.)

Mert minden megbetegedés, amelynél a konfliktus megoldódik, rendelkezik egy konfliktus-aktív szakasszal és egy konfliktusmegoldás utáni, gyógyulási szakasszal. Minden gyógyulási fázis rendelkezik egy ún. epileptoid vagy epileptikus krízissel – amennyiben nem szakítja meg azt egy konfliktusba való visszaesés – amely a teljes gyógyuláshoz vezet út fordulópontja, a gyógyulási szakasz (a vagotónia) közepén. Ez az epileptikus ill. epileptoid krízis egy olyan folyamat, amit az Anyatermészet évmilliók alatt dolgozott ki. Ez is mindhárom szinten egyszerre fut le. Ez a krízis a gyógyulási fázis legmélyebb pontján lép fel, a célja és értelme: átkapcsolni a normál üzemmódba. Az, amit mi általában egy izomgörcsökkel járó epilepsziás rohamnak nevezünk, az az epileptikus krízisnek csak egy speciális formája, kimondottan egy motorikus (mozgással kapcsolatos) konfliktus megoldása után.

Epilepsziához hasonló, vagyis epileptoid krízist találunk minden ún. betegségnél, csupán mindegyiknél valamelyest különbözően. Ez nem vezet mindig feszült rázógörcsös rohamokig (mint a motorikus konfliktusoknál), hanem minden biológiai konfliktusfajta és megbetegedés típus rendelkezik az epileptoid krízisnek egy sajátos, egészen specifikus fajtájával.

Az anyatermészet e jelentős eljárás érdekében egy trükkhöz folyamodott: A páciens a gyógyulási fázis kellős közepén ismét átél egy fiziológiai (élettani) visszaesést a konfliktusba; ez azt jelenti, hogy ebben a krízisben még egyszer felgyorsítva megéli a konfliktus a teljes lefolyását, következményképpen a páciens rövid időre ismét belekerül a stressz-szakaszba (testileg és érzelmileg). Hidegek lesznek a kezei, figyelme valamire összpontosul, kiveri a hideg veríték, és rövid időre átéli még egyszer az aktív konfliktus tüneteit.

Innen származik a szívinfarktusnál a szúró mellkasi fájdalom, az angina pectoris is. (koszorúérgörcs).

Így az epileptoid krízis gyakran egy még nagyobb klinikai feladat elé állít bennünket, például a lízis a tüdőgyulladásnál; a szívinfarktus egy terület-v. birtokkonfliktus után; a jobb oldali szívinfarktus tüdőembóliával; vagy az absence egy elválasztási konfliktus után; a cukorbetegség (magas vércukorszint) ill. a hipoglikémia (alacsony vércukorszint). (lysis: sejtelhalás, sejtfeloldódás; ábszansz: rövid ideig tartó öntudatlanság)

Koszorúér-szívinfarktus esetében például, egy 9 hónapnál tovább fennálló konfliktus a túlélés lehetőségét erősen csökkenti, az akadémiai orvoslás kezelési lehetőségeinek mai állása szerint. Egyetlen beteg sem maradt életben, akinek 9 hónapnál tovább tartó terület ill. birtokkonfliktusa volt, – ezt mutatta a bécsi szívinfarktus tanulmányunk. Ennek mindenesetre előfeltétele a „normális” konfliktus-aktivitás.

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 10

Az ún. szindrómánál viszont már minden egészen más. Ám ezt manapság már jelentősen csökkenteni lehet, ha a kezelést már előre, a helyreállítási szakasz 3-6 hetében elkezdjük, mielőtt az epileptoid krízis ill. a szívinfrarktus fellépne.

Egy nagyon fontos ismérv az Új Germán Medicinában a páciens jobb- ill. balkezessége. Mert a jobb- ill. balkezesség megállapítása nélkül az Új Germán Medicinával egyáltalán nem tudjuk hasznát venni. Ahogyan tudni kell azt is, mennyi idős a páciens, milyen nemű, vagy milyen hormonális különlegességgel vagy beavatkozással kell számolni, pl. fogamzásgátló tabletta szedése, petefészek-eltávolítás, vagy petefészek-besugárzás, kemo, hormonkezelés, változókor stb. ugyanúgy kell azt is tudni, hogy a páciens jobbkezes vagy balkezes. Ezt mindenki megállapíthatja saját magának:

Ha az ember tapsol, mint pl. a színházban, akkor a felül lévő kéz a mérvadó, az határozza meg az ún. „kezűséget”. Ha a jobb kéz van felül, akkor az illető jobbkezes, fordított esetben, ha a bal kéz van felül, akkor agyműködése szerint a személy balkezes. Ez a teszt nagyon fontos annak megállapításához, hogy kiderítsük a személynek melyik agyféltekéjéből kell kiindulni. Van ugyanis nagyon gyakorlott balkezes, aki saját magát jobbkezesnek tartja.

A jobb- és balkezesség az agyból, pontosabban a kisagyból indul, míg ez az agytörzsben

gyakorlatilag nem játszik szerepet. Ez azt jelenti: a legelső sejtosztódáskor már elkezdődik a „kisagy” nevű számítógéprész fejlődése, ezzel a jobb-és balkezesség elkülönülése. A balkezesség áthelyezi a konfliktust az agy átellenes oldalára a szokványos jobbkezességgel összehasonlítva. A balkezesek tulajdonképpen a lelküktől az agyukig másként vannak „polarizálva”. Az Új Germán Medicinában elmulasztani a páciens jobb- ill. balkezességének megállapítását durva hibának számít, mert a legfontosabb dolog a konfliktusok Hameri-gócokhoz, és a szerv rákos daganatához (vagy sejtelhalásához) való hozzárendeléséhez. Mert nem csak a konfliktus- és az agyi utat dönti el, hanem azt is, hogy egy páciens melyik konfliktusnál milyen „betegséget”, illetve ÉBK-t (értelmes biológiai külön programot) szenvedhet el egyáltalán.

A kisagyban például a konfliktusok szigorúan a konfliktus szervvel kapcsolatos tartalma szerint csapódnak be, azaz a kisagy különböző oldalai mindig a konfliktus témájához kötődnek.

Egy anya/gyermek –gondozási -konfliktus egy jobbkezes nőnél mindig a kisagy jobb oldalsó részében jelenik meg, ami a bal mell tejmirigyeit érinti. Akkor is, ha egy további, másik gyerekkel kapcsolatos konfliktusról is szó van, vagy kiegészítőleg egy, a nő saját anyjával szembeni lány/anyagondozási-konfliktus lép fel. Ekkor mind a két konfliktus ugyanannál a kisagyi relénél jelentkezik Hameri-góc formájában. Itt mindenesetre különbséget kell tennünk, arra az esetre, ha egy anya a felnőtt gyermekét esetleg már nem, vagy már csak részben érzi „gyermekének” és talán mostanára inkább társának, partnerének tartja. Akkor a konfliktus az ellenkező oldalon csapódna be a kisagyban, mert a kisagy bal fele a test jobb oldaláért felelős, a „társ”-oldalért. Ide nemcsak a férj, a barát, édesapa vagy fiútestvér tartozik, hanem a lánytestvér, anyós, szomszédok is.

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 11

 

Ábra: CT-felvétel a jobb oldali kisagyról bal oldali adenoid (mirigyszerű) mellrákkal, Anya/gyermek- vagy gyermek/anyagondozási-konfliktus egy jobbkezes nőnél.

Példa: Egy anya anya/gyermek-gondozási-konfliktust él meg, mert egyetlen gyermekét elütötte egy autó és látszólag nagyon megsérült. Az anya szemrehányásokat tesz magának: „Bárcsakszorosabban fogtam volna a kezét!” Ettől a pillanattól kezdve a páciensnek hidegek a végtagjai, nem tud aludni, étvágytalan, fogy és éjjelnappal csak a drámai eseményen, a konfliktusán jár az esze, amiről igazából még beszélni sem tud. Ezalatt (a konfliktus-aktív szakaszban) míg az anyuka állandóan az eseményen örlődik, (ha jobbkezesről van szó) a bal mellen a tejmirigysejtek elszaporodását tapasztaljuk, amit mellráknak nevezünk. A rák növekedésén kívül a kisagyban ezzel egyidejűleg, a bal mellhez tartozó agyi relé helyén egy céltábla alakzatot látunk, ami az aktív konfliktus jele, beindult az ÉBK. Amíg a konfliktus tart, növekszik az ún. tejmirigytumor. Csak abban a pillanatban, amikor a gyermek teljesen meggyógyult, következik be a konfliktus megoldása, és leáll a tejmirigy növekedése, tehát a rák nem növekszik tovább.

Ábra: Páciens adenoid (mirigyszerű) mellrákkal

 

a) Anya/Gyermek konfliktus

b) Gyermek/Anya konfliktus

Egyébként: Az ún. tejvezeték karcinómánál, amelyik reléje a nagyagyckéregállományában helyezkedik el, a konfliktus tartalma egy elválasztási konfliktus - a konfliktus-aktív szakaszban a tejvezetékekben fekély képződik, a gyógyulási fázisban pedig a mell duzzanata, megpirosodása.

Ha két konfliktus a kisagy két különböző féltekéjén csapódott be, (tehát egyidejűleg a jobb és bal mell is érintett), akkor egy „kisagy-skizofréniás-konstellációról” beszélünk. Ezzel kapcsolatos az érzelmi élet súlyos zavara, paranoid-őrült módon, anélkül, hogy ezáltal a formális-logikai gondolkodás csorbulna; pl. „ki vagyok égve, teljesen üresnek érzem magam, nincsenek már bennem érzések”. Ez az ún. aszociális (társadalomtól elzárkózó) paranoia. Az ún. skizofrénia gyakorlatilag a „szervezet vészreakciója, amikor a személy nem lát lehetőséget a konfliktus feldolgozására. Azt már néhányan sejtették, hogy a skizofrénia, a „tudat-hasadás” talán abból származik, hogy az agyféltekék nem ugyan abban a ritmusban működnek. De arra, hogy ez két különböző biológiai konfliktus következtében is felléphet, ez idáig még senki nem jött rá, ámbár annyira kézenfekvőnek tűnik.

Ma már majdnem minden pszichiátriai klinikán van CT (komputertomográf), de ez még senkinek sem tűnt fel, mert a pszichiáterek szokás szerint semmit sem értenek az agyi CT-hez, és az ideg-röntgen specialistákat nem érdeklik a (biológiai) konfliktusok.

Ábra, 12. oldal: Tipikus kisagyi-skizofrén konstelláció.

 

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 12

 

A harmadik természettörvény

 

A rák és a rákkal egyenértékű megbetegedések Értelmes Biológiai Különprogrammjainak (ÉBK) egyedfejlődéstől függő rendszere

 

Az ember méhen belüli fejlődésével foglalkozó szakemberek (embriológusok) az embrió fejlődését általában három, ún. csíralemezre tagolják: az entoderma (belső csíralemez), a mezoderma (középső csíralemez) és az ektoderma (külső csíralemez). Ezek már az embrió fejlődése kezdetén kialakulnak, és ezekből származik később minden szervünk. A szervezet bármely sejtjét ill. szervét e csíralemezek egyikéhez hozzá lehet rendelni. Az Új Germán Medicina harmadik természettörvénye ebből kifolyólag az összes ún. betegséget csíralemezhez kötődés szerint rendszerezi. Nevezetesen, ha ezeket a különböző daganatokat, duzzanatokat, fekélyeket e fejlődéstörténet, és a különböző csíralemez-származás szerint rendszerezzük, akkor megállapíthatjuk, hogy az ugyanazon csíralemezhez tartozó „betegségek” még más tulajdonságokra és különlegességekre is rámutatnak.

(A középső csíralemeznél még különbséget tesz az is, hogy a szabályozás a kisaggyal vagy a nagyagy velőállományával történik.)

Ugyanis mindegyik csíralemezhez hozzátartozik – fejlődéstörténettől függően –

- az agynak egy speciális része,

- a konfliktus tartalmának egy bizonyos fajtája,

- egy meghatározott lokalizáció (elhelyezkedés) az agyban,

• egy pontosan meghatározott szövettan,

• specifikus csíralemezhez kötődő mikróbák, és ezen felül minden ún. betegségnek (ÉsszerD Biológiai Különporgramnak) van még egy fejlődéstörténeti szempontból érthető biológiai értelme.

 

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 13

 

A sejtek, ill. szervek, amelyek a belső csíralemezből fejlődtek ki, rendelkeznek a saját reléikkel,(vezérlőközponttal), amelyek irányítják őket. Ez pedig az agytörzsben, az agy legősibb részében található. Itt is rendezett elhelyezkedést találunk, mivel jobb oldalon kezdődnek a száj, az orrüreg, megbetegedésével, és az óramutató járásával ellenkezően, és a gyomor-bél traktusnak megfelelően sorakoznak, hogy azután a vastagbél S-kanyarulatán és a hólyagnál végződjenek. Szövettanilag minden karcinóma mirigydaganat mégpedig kivétel nélkül. Ezek, az ehhez a csíralemezhez tartozó szervek rákos esetben sejtburjánzást produkálnak, kompakt daganatokkal, pl. a májban, a bélben, a tüdőben – ún. körgócokat.Minden sejt ill. szerv, amely a külső csíralemezből fejlődött ki, saját vezérlőközponttal (relékkel, „távkapcsolókkal”) rendelkezik a nagyagy kéregállományában, agyunk legfiatalabb részében.Ezek rák esetén, a konfliktus-aktív szakaszban mind sejtpusztulást okoznak, fekélyek, sejtelhalás formájában, vagy pedig biológiai szempontból értelmes funkcióváltozásokat, részben a funkciók megerősödését, részben a funkciók csökkenését, mint pl. motorikus (mozgás) bénulást, cukorbetegséget, stb. A gyógyulási fázisban aztán végbemegy a fekély felépítése (gyógyulása), mint ahogyan a szervi funkciók helyreállítása, ill. részleges helyreállítása. Agykéreg-Szerv-vonatkozás ábra:

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 14

 

A középső csíralemeznél megkülönböztetünk kettő, egy idősebb és egy fiatalabb csoportot. Azok a sejtek ill. szervek, amelyek a középső csíralemez idősebb csoportjához tartoznak, a reléjük a kisagyban van, ezért rákos esetben kompakt tumorokat képeznek a konfliktus-aktív szakaszban, méghozzá adenoid (mirigyszerű) sejttípusokat, pl. mell-melanoma (melanin tartalmú festékes anyajegy-daganat), mezotelióma (savósburok-daganat), szívburok-, mellhártya-, és hashártya-daganat, a konfliktus tartalmától függően.

A középső csíralemez fiatalabb csoportjához tartozó sejtek, ill. szervek vezérlőközpontja a nagyagy velőállományában van. Ezek a sejtek, ill. szervek rák esetén a konfliktus-aktív szakaszban a sejtelhalásokat, vagy szövethiányos lyukakat, tehát a sejtfeloldódást produkálnak, pl. mint a lyukak a csontokban, a lépben, a vesében és a petefészeken.

 

© Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer

____________________________________________________________________________________

Amici di Dirk, Ediciones de la Nueva Medicina S.L.

Camino Urique 69, Apartado de Correos 209, E-29120 Alhaurin el Grande 15

 

A nagyagy által vezérelt, középső csíralemezhez tartozó szervek a konfliktus-aktív szakaszban asejtelhalásokat (nekrózisokat, líziseket produkálnak, pl. a csontsejtek feloldódása) a gyógyulásiszakaszban pedig az elhalt szövetek újraépítését és (szövet-)keményedéseket.

Ezen is egyértelműen látható, a rák nem „véletlenül” megbolondult sejtek értelmetlenmegnyilvánulása, hanem egy jól megérthető, és előrelátható folyamat, amely nagyon pontosan az egyedfejlődés adottságaihoz igazodik. Tulajdonképpen ez oka annak, hogy a rák teljes keletkezését nem lehetett egyetlen eddigi rendszerbe sem beilleszteni, mivel ilyen rendszer egyáltalán nem létezett. Azután, hogy kiderült a Rák Vastörvénye és a törvény, hogy minden megbetegedés két szakaszból áll, ez a összes orvostudomány első szisztematikus rendszere.

A sárga agytörzs-csoport a konfliktus-aktív fázisban sejtszaporulattal járó tumorokat produkál, majd a gyógyulási fázisban mikobaktériumok (TBC) által leépíti a tumort, amennyiben ezek a DHS (Dirk Hamer Szindróma) kezdetén már rendelkezésre álltak.

A piros nagyagy-csoport a konfliktus-aktív szakaszban a sejtelhalást produkál majd a gyógyulási szakaszban újra felépíti az elhalást és a fekélyt, duzzanatok és ciszták képződése által.Az ontogenetikus (egyedfejlődéstől függő) rendszer az orvostudományban, főleg ami a daganatokat illeti, a természettudományban az elemek periódusos rendszerének jelentőségével hasonlítható össze.Átfogóan leírja az összes mai orvostudomány összefüggését.(Az alsó görbe azonos a 2. biológiai természettörvény ábrájának görbéjével)

A negyedik biológiai természettörvény

 

CÍMKÉK

  Hozzászólások (0)

  Még nem szólt hozzá senki ehhez a témához.

  Új hozzászólás


  Ide kattintva elolvashatja az adatvédelmi tájékoztatót.