Termék leírása

Dong Quai (Kínai Angyal-gyökér)- Angelica Sirensis

Kínában, Koreában és Japánban honos növény. Az ősi ázsiai és keleti orvoslásban már évezredek óta használják. Hírneve a ginszengét közelíti: a legfőbb, “minden célra alkalmas” női erősítő gyógynövénynek tekintik. Elsősorban nőgyógyászati problémáknál használatos.

Női problémák erősítő gyógynövényének is nevezik, mert szinte minden nőgyógyászati panasz kezelésére – a szabálytalan menstruációtól a hormonális változások által okozott menopauzális tünetekig alkalmas. Szabályozza az ösztrogén aktivitását és kiegyensúlyozza az ösztrogén-progeszteron arányt. E-és B12-vitamint tartalmaz. Legalább hatféle értágító és görcsoldó kumarin-származékot különítettek el benne.

Hatásos lehet fogyókúra esetén, ugyanis súlycsökkentő és vízhajtó hatású. Segítheti szabályozni a vércukorszintet. Enyhítheti az ízületi-és izomfájdalmakat, mivel gyulladásgátló hatással is rendelkezik.

 

Hogyan működik és milyen kutatások támasztják alá működését?

A Dong Quai hatásos lehet a súlyvesztéshez. E-és B12-vitamint tartalmaz. Az E-vitamin erős antioxidáns, a B12-vitamin pedig elősegíti a zsírok, a fehérjék és a szénhidrátok emésztését. Ezeknek a vitaminoknak a hatása tehető felelőssé a Dong Quai antioxidáns, testsúlycsökkentő és vízhajtó hatásaiért is.

Sok elhízott vagy túlsúlyos ember rendelkezik magas vérnyomással, azaz hipertenzióval. A Dong Quai a vérnyomást és a szimptomatikus fejfájás előfordulását is csökkenti.

Anti-mikrobiális hatásai folytán ugyancsak széles körben használják. Stimulálja az immunrendszer működését. Mivel segít szabályozni a vércukorszintet, előszeretettel alkalmazzák a cukorbetegek kezelése során.

A Dong Quai fő felhasználási területe azonban a nőgyógyászat. Csökkenti ugyanis a menstruációs panaszokat, mivel szabályozza az ösztrogén aktivitását és kiegyensúlyozza az ösztrogén-progeszteron arányt.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a Dong Quai enyhíti az ízületi-és izomfájdalmakat, mivel gyulladásgátló hatással rendelkezik. Ugyancsak gazdag forrása a vasnak is.

Mikor van rá szükség és mik a hiánytünetei?

A nők, akik szeretnének súlyt veszteni vagy nőgyógyászati problémákkal küszködnek, mindenképpen hasznát láthatják a Dong Quai szedésének. Azok a nők, akiknek immunrendszere legyengült, ugyancsak profitálhatnak szedéséből.

Nincsenek ismert hiánytünetei.

Mennyit szedjek? Vannak mellékhatásai?

Mindig tartsuk magunkat a szedési útmutatóhoz. Lehetséges mellékhatásai: gyenge szedáló hatás, napérzékenység, vérhígulás.

Akik vérhígítót, vagy stimulánsokat, depresszánsokat vagy cukorbetegségre adott gyógyszereket szednek, használata előtt kérjék ki kezelőorvosuk véleményét, mivel a Dong Quai kölcsönhatásba léphet ezekkel a gyógyszerekkel. 1

REFERENCIÁK

1. Abebe W. Herbal medication: potential for adverse interactions with analgesic drugs. J Clin Pharm Ther. 2002 Dec; 27(6):391-401.

Kiszerelés: 60 darab kapszula
Hatóanyag: 1 kapszulában 300 mg
Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula
Összetevők: 1 kapszula tartalmaz 300 mg Dong Quai-t.

Ajánlott alkalmazási terület:
• Erősíti a reprodukáló szerveket – (meddőség, terméketlenség)
• Szabályozza a menstruációs ciklust, enyhíti a premenstruációs tünet együttest
• Élénkíti a kardiovaszkuláris működést
• Szabályozza a vérnyomást
• Szabályozza koleszterinszintet
• Pozitív hatású a vérképre
• Erősíti az immunrendszert, fejleszti a betegségekkel szembeni ellenálló képességet
• Alkalmazásával hatékonyabb az oxigén felhasználása
• Támogatja a ivarszerveket
• Támogatja az idegrendszert, az endokrin rendszert és az agyi funkciókat
• A fizikai megterhelés után gyorsabb regenerálódást biztosít – a nagy teljesítményt nyújtó sportolók ideális étrend-kiegészítője
• Szabályozza a koleszterinszintet
• Májvédő hatású
• Hatékony antioxidáns: hatásos lehet a rosszindulatú folyamatok kialakulásának meggátolásában, az agyvérzés, a szívroham, az érelmeszesedés és a májbetegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében
• Jótékony hatású a véres vizelet, a vizenyő, nyak- és torokfájdalom, a nyak feldagadása esetén is
• Erősíti az energiát
• Kiváló gyulladáscsökkentő, méregtelenítő, köhögéscsillapító és légcsőhurutenyhítő
• Csökkenti a hormonkezelés káros mellékhatásait
• Jótékony hatású a szívinfarktus és az agyvérzés kialakulásának megelőzésében.
• Erősíti az ellenállóképességet (serkenti a fehérvérsejtek termelődését)
• Általános immunerősítő
• Normalizálja a különböző testi funkciókat a patologikus állapottól függetlenül
• Elősegíti a szervezet természetes egyensúlyi állapotát
• A menstruációs és húgyúti görcsök enyhítője

Daganatos terápia során azoknál, akik adaptogéneket fogyasztanak, kevésbé károsodik a csontvelő, nagyobb mértékű a daganat összehúzódása, hosszabb élettartam várható és jobb a gyógyulási arány is.

A Don Quai normalizálja a vérnyomást, a vércukorszintet és a vér lipid- és oxigénszintjét.
Növeli a sportteljesítményt, az életerőt és a szellemi koncentrációt.

Antioxidáns – szabadgyökmegkötő –, gyógynövényként is funkcionál. Kedvező hatású a stresszre, az emésztésre, a cukorháztartásra.

A Dong Quai fogyasztásával kiküszöbölhetjük, hogy sok más étrend-kiegészítőt kelljen szednünk. A Ginzenggel együtt a legáltalánosabb, legsokoldalúbb gyógynövény!

A DONG QUAI képes a menstruációs ciklus rendezésére, szabályozza a méh összehúzódását. Hatékony a női nemi szervek véráramlásának elősegítésében, csökkenti az olyan menstruáció előtti és utáni tüneteket, mint a hőhullámok és az érzelmi labilitás.

A DONG QUAI növeli a májsejtek oxigénfelvételét, ezáltal tisztítja a vért, így táplálja az agyat, szívet és a lépet.
Alkalmas az immunrendszer erősítésére, csökkenti a gyulladást, a menstruációs fájdalmat, segíti az emésztést, görcsoldó hatású.

 

 

Nyilatkozat: Az Alf Vital Kft. által forgalmazott készítmények étrend-kiegészítő termékek és nem gyógyszerek, ezért a hivatalos hatósági szabályozásnak megfelelően nem állítjuk, hogy a termékek betegségek kezelésére, megelőzésére és gyógyítására alkalmasak. A felsorolt élettani hatások és betegségekkel kapcsolatos információk kizárólag a hatóanyagokra vonatkoznak, és nem a termékekre. Az információk a fogyasztók általános tájékoztatását és az ismeretterjesztést szolgálják. Nem tekinthetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, nem helyettesíthetik szakember véleményét, a szakemberrel történő személyes megbeszélést. Termékeink fogyasztását ajánlott megbeszélnie kezelőorvosával, gyógyszerészével.

 

 Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, gyógyító hatással nem rendelkeznek, így nem is helyettesíthetik az orvosi terápiát. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

Darab:
+Vissza a termékekhez